Ve čtvrtek 13. března 2025 se podařilo týmu Multimediaexpo.cz
dokončit zcela nový balíček 900 000 fotografií na plných 100 procent !!
Nedostižná hranice 4 000 000 fotografií se února 2026 už nedožije...
FFresh emotion happy.png

Potravinářská chemie

Z Multimediaexpo.cz

Verze z 20. 9. 2013, 12:59; Sysop (diskuse | příspěvky)
(rozdíl) ← Starší verze | zobrazit aktuální verzi (rozdíl) | Novější verze → (rozdíl)

Potravinářská chemie studuje chemické procesy biologických substancí, které jsou mrtvé nebo umírající. Tyto biologické substance zahrnují např. maso, drůbež, zeleniu, pivo a mléko. V hlavních součástech, jako jsou sacharidy, lipidy a proteiny, je podobná biochemii, ale také zahrnuje oblasti jako jsou voda, vitaminy, minerály, enzymy, potravinové přísady, vůně a barvy. Tato disciplína také zahrnuje změnu substancí různými technologiemi.