V sobotu 2. listopadu proběhla mohutná oslava naší plnoletosti !!
Multimediaexpo.cz je již 18 let na českém internetu !!
Multimediaexpo.cz je již 18 let na českém internetu !!
Kassiový květ
Z Multimediaexpo.cz
(Rozdíly mezi verzemi)
m (1 revizi) |
(+ Jiná fotka...) |
||
Řádka 1: | Řádka 1: | ||
- | [[ | + | [[Soubor:Cinnamomum aromaticum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-039 cropped.jpg|thumb|200px|''Cinnamomum aromaticum''<br />[[Synonymum|syn.]] ''C. cassia''.]] |
'''Kassiové květy''' (též '''skořicové květy''')<ref>HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. ''Pochutiny. Koření a pochutiny.'' Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)</ref> jsou druhem [[koření]]. Jedná se o usušené nevyvinuté [[Plod (botanika)|plody]] [[Skořicovník čínský|skořicovníku čínského]] (''Cinnamomum cassia''). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě [[Skořicový olej|skořicového oleje]]. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných [[skořicovník]]ů. Anglicky se označují jako ''cassia buds''. | '''Kassiové květy''' (též '''skořicové květy''')<ref>HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. ''Pochutiny. Koření a pochutiny.'' Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)</ref> jsou druhem [[koření]]. Jedná se o usušené nevyvinuté [[Plod (botanika)|plody]] [[Skořicovník čínský|skořicovníku čínského]] (''Cinnamomum cassia''). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě [[Skořicový olej|skořicového oleje]]. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných [[skořicovník]]ů. Anglicky se označují jako ''cassia buds''. | ||
Aktuální verze z 31. 8. 2014, 19:09
Kassiové květy (též skořicové květy)[1] jsou druhem koření. Jedná se o usušené nevyvinuté plody skořicovníku čínského (Cinnamomum cassia). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě skořicového oleje. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných skořicovníků. Anglicky se označují jako cassia buds.
Reference
- ↑ HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. Pochutiny. Koření a pochutiny. Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)
Náklady na energie a provoz naší encyklopedie prudce vzrostly. Potřebujeme vaši podporu... Kolik ?? To je na Vás. Náš FIO účet — 2500575897 / 2010 |
---|
Informace o článku.
Článek je převzat z Wikipedie, otevřené encyklopedie, do které přispívají dobrovolníci z celého světa. |