V sobotu 2. listopadu proběhla mohutná oslava naší plnoletosti !!
Multimediaexpo.cz je již 18 let na českém internetu !!

Kassiový květ

Z Multimediaexpo.cz

(Rozdíly mezi verzemi)
m (1 revizi)
(+ Jiná fotka...)
 
Řádka 1: Řádka 1:
-
[[Image:Koeh-039.jpg|thumb|''Cinnamomum aromaticum'' [[Synonymum|syn.]] ''C. cassia''.]]
+
[[Soubor:Cinnamomum aromaticum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-039 cropped.jpg|thumb|200px|''Cinnamomum aromaticum''<br />[[Synonymum|syn.]] ''C. cassia''.]]
'''Kassiové květy''' (též '''skořicové květy''')<ref>HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. ''Pochutiny. Koření a pochutiny.'' Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)</ref> jsou druhem [[koření]]. Jedná se o usušené nevyvinuté [[Plod (botanika)|plody]] [[Skořicovník čínský|skořicovníku čínského]] (''Cinnamomum cassia''). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě [[Skořicový olej|skořicového oleje]]. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných [[skořicovník]]ů. Anglicky se označují jako ''cassia buds''.
'''Kassiové květy''' (též '''skořicové květy''')<ref>HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. ''Pochutiny. Koření a pochutiny.'' Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)</ref> jsou druhem [[koření]]. Jedná se o usušené nevyvinuté [[Plod (botanika)|plody]] [[Skořicovník čínský|skořicovníku čínského]] (''Cinnamomum cassia''). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě [[Skořicový olej|skořicového oleje]]. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných [[skořicovník]]ů. Anglicky se označují jako ''cassia buds''.

Aktuální verze z 31. 8. 2014, 19:09

Cinnamomum aromaticum
syn. C. cassia.

Kassiové květy (též skořicové květy)[1] jsou druhem koření. Jedná se o usušené nevyvinuté plody skořicovníku čínského (Cinnamomum cassia). Sbírají se těsně po odkvětu. Mají skořicovou vůni a používají se při výrobě skořicového oleje. Někdy se kassiové květy připravují i z jiných skořicovníků. Anglicky se označují jako cassia buds.

Reference

  1. HLAVA, Bohumír., POSPÍŠIL, František. Pochutiny. Koření a pochutiny. Praha : Vysoká škola zemědělská v Praze, 1966. s. 35. (vysokoškolská učebnice)